Oferty specjalne

Boże narodzenie.

Święta 2019

 Wigilia 17:00 – 21:00

(serwowane 3 domowe kolacje)

Osoba dorosła: 150 PLN/os.

Do 15 lat: 130 PLN/os.

Dzieci od 3 do 7 lat: 80 PLN/os.

Dzieci do 3 lat: bezpłatnie

            W cenie kawa, herbata, soki, woda.

Goście wg tradycji u siebie w rodzinie z góry wybierają sobie jedno z dań, czyli jedną zupę i jedną rybę przypisaną do rodziny.

Zupy:

  1. Barszcz z uszkami
  2. Zupa grzybowa z suszonych borowików i podgrzybków z kluskami lanymi

Danie Główne:

  1. Łosoś pieczony ( 180 g) podawany z puree truflowym, karmelizowaną marchewką i pomarańczową pianką
  2. Pstrąg pieczony w pergaminie z limonką i tymiankiem podawany z kuskusem i puree z kalafiora
  3. Sandacz stus viele podawany z grejpfrutowym risotto i musem z mango

Deser:

  1. Torcik makowy z białą czekoladą z rokitnikiem

Pozostałe dania w odświętnym bufecie

  1. Ryba po grecku
  2. Śledź w oleju z burakami
  3. Śledź w śmietanie
  4. Groch z kapustą
  5. Karp smażony z migdałami
  6. Łosoś w galarecie
  7. Tenno z sandaczem z bakaliami
  8. Śledź smażony w occie
  9. Pierogi z kapustą i grzybami
  10. Sałatka jarzynowa
  11. Karp w galarecie

Dania słodkie w bufecie:

  1. Kutia z miodem i bakaliami
  2. Makowiec
  3. Sernik
  4. Pierniczki
  5. Pierogi z makiem

 

I DZIEŃ ŚWIĄT 8:00 – 13:00 śniadanie

Standard       

55 PLN/os. dorosła              

35 PLN/os. do 15 lat

  1. Śledź w occie z burakami
  2. Śledź w oleju
  3. Śledź w śmietanie
  4. Ryba po grecku
  5. Ciasta
  6. Karp w galarecie
  7. Pstrąg w galarecie
  8. Sałatka jarzynowa
  9. Bigos z grzybami i mięsem

15:00 – 21:00 obiad  

 80 PLN/os. dorosła 

do 15 lat 65 PLN/os.

Woda, kawa i herbata w cenie.

Zupa (jedna do wyboru)

  1. Krem z białych warzyw z białą czekoladą
  2. Rybna

Danie główne (jedno do wyboru)

  1. Pierś z kaczki z jabłkiem w sous vide z puree z koperkowym i sosem pomarańczowo-rozmarynowym
  2. Dorsz z puree selerowym i sosem z szyjek rakowych

Deser (jeden do wyboru)

  1. Brownie
  2. Szarlotka

 

II Dzień Świąt

Śniadanie 8:00 – 11:00 Standard

Obiad lunch 45 PLN/os. (woda w cenie, kawa i herbata)

Zupa + danie główne (wybór: mięso, ryba, makaron)

 

FULL PAKIET

Wigilia – 27.12.2019

Os. dorosłeDo 15 latDo 7 latDo 3 lat
Kolacja wigilijna150 zł130 zł80 zł
Odświętne śniadanie55 zł35 zł35 zł
Odświętny obiad80 zł65 zł30 zł
Śniadanie40 zł20 zł20 zł
Lunch45 zł45 zł30 zł
Śniadanie40 zł25 zł25 zł
SUMA410 ZŁ320 ZŁ220 ZŁ

Pakiet 3 dni 24.12.19 do 27.12.19 dwie osoby 1420 zł. z powyższym menu.

 

Bal sylwestrowy 2019-2020.

Sylwester 2019/20 Hotel WHITE

START: 19:00 WELCOME DRINK: coffe time drink

DJ: 19:00 – 5:00 (muzykę imprezową zaczynamy 21:00 / uciszamy 3:00)

KOLACJA START: 20:00

 

AMUSHE BUSCHE: ceviche z dorsza, pomidory con case z salsą na nachos

PRZYSTAWKA: tatar z jurajskiego łososia z dressingiem z limonki, syropem z agawy, oliwy i esencji z ogórka z cykorią, arbuzem, szalotką, redukcją z buraka i pikantnego mango z pudrem z jarmużu

ZUPA: krem z pieczonej dyni z oliwą habanero i espumą z chałwy

DANIE GŁÓWNE (jedno do wyboru)

  • sandacz sous vide na dzikim ryżu z sosem z zielonego groszku i koziego sera z ratatuj z batata i selera z cykorią
  • pierś z kaczki sous vide z puree z czarnej soczewicy, couis marchewkowe, gruszka anyżowa, chipsy z kaczej skóry, sos z malin i espresso

Do dań przygotowaliśmy specjalnie wyselekcjonowane wina w postaci wine paring-u, które ubogacą i dopełnią fantastyczną i pełną aromatów kolację.

 

Po części głównej czekać na Państwa będzie zimny bufet a w nim:

  • śledź w sepii na blinach ze śmietaną i kawiorem z łososia
  • selekcja serów francuskich z bakaliami i konfiturą z pomarańczy i anyżu
  • sałatka „EDAME” z kaszą pęczak, pieczoną papryką, fasolą, nasionami soi, ogórkiem na musie z zielonego groszku dopełnione kozim serem z tymiankiem, dressingiem z syropu z agawy, limonką, pieprzem, oliwą, sosem ostrygowym i teryaki
  • deska mięs pieczystych
  • pieczywo, oliwy, masła, marynaty, sole smakowe
  • wybór feucitties z ciasta francuskiego
  • wolavent z musem z dzika z żurawiną i pomarańcz

Dodatkowo Państwa podniebienie nasycą boskie słodkości:

  • mus karmelowy z kruszonką z pistacji i soli morskiej
  • panna cotta z cynamonem z konfiturą ze śliwek schelońskich
  • krem z białej czekolady „ivory” i truskawek z wanilią
  • mus czekoladowy z kruszonką z suszonych owoców i cynamonem
  • tartaletki z owocami
  • mini mufiny z kremem kakaowym i kaluah
  • mini tiramisu
  • dekonstruowana pralina z musem orzechowym i amaretto
  • plaster owoców z filetowanymi owocami

        Koszt balu z powyższym menu to 390 zł za osobę.

       Pakiet dwa dni 2 osoby to 1680 zł.  ze śniadaniami  i balem.

       Pakiet trzy  dni 2 osoby to 1980 zł.                j.w.